Filme rusești la TV din această vară

© Sputnik / РИА Новости / Accesați arhiva multimediaОлег Басилашвили Людмила Гурченко и Никита Михалков
Олег Басилашвили Людмила Гурченко и Никита Михалков - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Din luna iulie, în fiecare sâmbătă de la ora 22.30, un post TV din România va difuza filme rusești de referință nominalizate la Oscar, la Cannes sau la Berlin. „Gară pentru doi", „Călina roșie", sau „Orașul Zero" sunt doar câteva titluri care vor încânta telespectatorii în fiecare sâmbătă.

BUCUREŞTI, 30 iunie — Sputnik. Pe 2 iulie va fi difuzat filmul „Gară pentru doi" (Vokzal dlya dvoikh — 1983), relatează Evenimentul Zilei.

Actorii principali sunt Ludmila Gurcenko şi Oleg Basilashvili, iar regizorul filmului este Eldar Ryazanov, nominalizat la Palme D'or pentru această peliculă.

Pe 9 iulie va fi difuzat „Curierul" (Kuryer — 1987). Filmul prezintă povestea unui adolescent care trăiește vremurile tulburi ale epocii Gorbaciov și care caută să își dea seama ce sens are viaţa. Mesajul filmului reprezintă contrariul filmelor americane tipice cu adolescenți.

Pe 16 iulie — o comedie neagră, "Oraşul Zero" ("Gorod Zero" — 1989). A primit o nominalizare la premiile Oscar.

Pe 23 iulie, nostalgicii pot vedea „Călina roșie" (Kalina Krasnaya — 1975) al celebrului regizor şi scenarist Vasili Shukshin. Filmul a fost apreciat la Festivalul de la Berlin. El spune povestea unui fost puşcăriaş, Egor, care pleacă în satul unei femei cu care corespondase cât a fost închis. În acest timp încearcă să nu se mai întoarcă la vechea sa viaţă.

Pe 31 iulie, de la 22:30, telespectatorii pot urmări „Romanță la birou" (Sluzhebnyy Roman — 1977). Este o comedie romantică realizată de Eldar Ryazanov, regizorul filmului „Gară pentru doi".

Fluxul de știri
0