Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

UEFA condamnă terorismul, dar un minut de reculegere la Euro 2016 nu va fi ţinut

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaФутбол. Чемпионат Европы - 2016.
Футбол. Чемпионат Европы - 2016. - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea continentală de fotbal și-a determinat poziția înaintea sferturilor de finală de la CE-2016 în legătură cu atacurile teroriste din 28 iunie, provocate de radicalii sinucigași pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Turcia.

CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Nu va fi anunțat un minut de reculegere în memoria victimelor atentatului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul înaintea meciurilor din sferturile de finală ale campionatului Europei la fotbal din Franța, comunică R-Sport.

După cum transmite agenția cu referire la Rob Harris, corespondentul Associated Press în Britania, UEFA și-a explicat decizia prin faptul că minutul de reculegere se anunță doar în cazurile în care "evenimentul este legat direct de fotbal, de una dintre echipele participante la meci sau de țara care găzduiește competiţia".

Paramedics push a stretcher at Turkey's largest airport, Istanbul Ataturk, Turkey, following a blast June 28, 2016. - Sputnik Moldova
Momentul exploziei la aeroportul din Istanbul. Imagini video şocante

Anterior UEFA a exprimat condoleanțe familiilor celor decedați în urma atacului terorist de pe aeroportul din Istanbul.

"UEFA este profund șocată revoltată în urma atentatului terorist care a avut loc ieri la Istanbul. Noi ne exprimăm solidaritatea cu poporul Turciei și exprimăm profunde condoleanțe familiilor celor decedați", se spune pe site-ul oficial al UEFA.

Trei explozii s-au produs la terminalul internațional al aeroportului Ataturk din Istanbul în seara de 28 iunie. Trei teroriști-sinucigași au deschis focul din arme automate asupra pasagerilor, după care au declanşat dispozitivele explozibile. Conform ultimelor date, în urma atacului terorist au decedat 42 de persoane, inclusiv 13 străini, 239 fiind rănite.

Prim-ministrul Turciei, Binali Yıldırım, a declarat că probele colectate indică asupra implicării organizației teroriste "Stat Islamic" în atacul terorist.

Fluxul de știri
0