Efectul BREXIT: cei mai mari oligarhi ai lumii au pierdut 200 miliarde de dolari

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaDolari americani
Dolari americani - Sputnik Moldova
Abonare
În doar două zile, pieţele globale au sărăcit cu 196 de miliarde de dolari, doar oligarhii din America şi Canada pierzând aproximativ 62,5 miliarde de dolari din averile cumulate de-a lungul vieţii.

BUCUREŞTI, 29 iunie — Sputnik. Astfel, cei mai bogaţi oameni din Europa plătesc 81,7 miliarde de dolari pierderi în urma Brexit-ului, scrie publicaţia Bloomberg

Averile celor mai cotaţi 400 de oligarhi pe pieţele globale sunt în pericol. Pierderile au ajuns au ajuns până acum la 196 de miliarde de dolari. Miliardarii luați în calcul în indicele calculat de Bloomberg controlează averi de 3,8 miliarde de dolari, cu un procent de 1,8% în scădere faţă de începutul acestui an.

New York Stock Exchange, Wednesday, Dec. 9, 2015 - Sputnik Moldova
BREXIT: Lira este acum la cea mai mare prăbușire

Şocul de după Brexit este simţit de majoritatea oamenilor de afaceri din Europa, unde 92 de miliardari au pierdut 29,4 miliarde de dolari, cu toate că, de la finalul anului trecut, averile lor au tot scăzut cu peste 45,5 miliarde de dolari, înregistrând un declin de 5,1%.

În ultimele 5 luni, 150 de miliardari din SUA şi Canada au pierdut 26,7 miliarde de dolari, iar în ultimele două zile au ajuns la pierderi de 62,5 miliarde. Bill Gates a pierdut luni 1, 8 miliarde de dolari, iar Mark Zuckerberg a pierdut 1,6 miliarde de dolari.

Nici oligarhii chinezi nu stau prea bine. Cei mai importanţi 26 miliardari ai Chinei au avut luni pierderi de un miliard de dolari. Scăderea este de 7,4 % în acest an, pierderile fiind de 18,7 miliarde de dolari.

În Europa, Georg Scaeffler, oligarch aflat în top trei al celor mai bogaţi oameni de afaceri din Germania, ocupă ultimul loc în indexul pierderilor, cu 1,9 miliarde de dolari pierduţi luni. Cea mai bogată persoană de pe bătrânul continent, spaniolul Amancio Ortega, a pierdut 1,5 miliarde de dolari.

Fluxul de știri
0