Martor ocular: atacul terorist de la aeroportul din Istanbul

© AFP 2024 / Ozan KöseВзрыв в аэропорту Стамбула
Взрыв в аэропорту Стамбула - Sputnik Moldova
Abonare
Colaboratorii aeroportului au declarat într-un interviu pentru Sputnik Turcia că atacatorul sinucigaș a putut să ajungă până la CIP Loung și a pus în acțiune dispozitivul explozibil.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Toate evenimentele tragice care s-au întâmplat în ajun au fost descrise într-un interviu pentru Sputnik Turcia de către un colaborator al aeroportului care se afla în terminalul internațional în timpul atacului terorist.

Potrivit acestuia, atacatorii mai întâi au deschis focul la intrarea în aeroport și au aruncat o grenadă în direcția skanerului-roentgen, unul dintre ei a pus în acțiune explozibilul și a explodat împreună cu el.

Un alt colaborator, însoțitor de bord, a povestit că cel de-al treilea atacator s-a furișat în adânc, unde a explodat și el împreună cu explozibilul. El a concretizat că teroristul a mers până la CIP Lounge.

"Așa că numărul celor răniți din interiorul aeroportului, dar și din afară a fost foarte mare. Acum toate zborurile au fost anulate. Toate intrările și ieșirile sunt închise. Eram alături de locul exploziei puțin înainte de asta. Apoi am intrat în camera pentru însoțitorii de bord și după un minut-două a avut loc explozia. Totul s-a zguduit dintr-o dată. Pereții încăperii erau din sticlă și noi am văzut cum fug oamenii, am văzut fumul și pe cei răniți care zăceau la pământ", a spus martorul.

Interlocutorul a mai relatat că din cauza exploziei, pereții din sticlă au fost distruși și colaboratorii care se aflau înăuntru au fost răniți, au fost și dintre cei care și-au pierdut cunoștința din cauza șocului. Personalul a fost nevoit să se afle în același loc până la momentul în care situația a fost luată sub control.

 

 

Fluxul de știri
0