40 de români au avut nevoie de asistență consulară în urma atacului din Istanbul

© AFP 2024 / OZAN KOSE Взрыв в аэропорту Стамбула
Взрыв в аэропорту Стамбула - Sputnik Moldova
Abonare
În urma atentatului terorist produs în seara de marți, 28 iunie, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, Consulatul General al României de pe teritoriul statului turc asigură asistența unui număr de aproximativ 40 de cetățeni români.

BUCUREŞTI, 29 iunie — Sputnik. Cetățenii români aflați în atenția Consulatului nu sunt răniți, cu excepția unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomerației provocate de panică, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă

Paramedics push a stretcher at Turkey's largest airport, Istanbul Ataturk, Turkey, following a blast June 28, 2016. - Sputnik Moldova
Momentul exploziei la aeroportul din Istanbul. Imagini video şocante

Viața persoanei nu este în pericol, în acest moment fiind cazată la hotel. Consulatul General al României în Turcia a dat asigurări privind asistența unui număr de aproximativ 40 de cetățeni români care au solicitat sprijin.

Autoritățile le-au facilitat cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului. În comunicatul de presă de MAE se mai precizează că familiile a peste 20 de cetățeni români aflați în aeroportul Ataturk în momentul atacului terorist au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul.

În acest moment se continuă demersurile "pe lângă autoritățile turce pentru a verifica existența vreunui cetățean român decedat sau rănit și rămâne în legătură cu persoanele de cetățenie română cazate la Istanbul sau aflate în zona liberă a aeroportului", se precizează în comunicat.

Centrala Ministerului Afacerilor Externe monitorizează permanent situația cu ajutorul unei echipe consulare. În caz de necesitate, cetățenii români precum și rudele acestora au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul: +90 2123583541, +90 2123580516 și +90 2123583537. 

Fluxul de știri
0