Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația moldovenilor aflați pe aeroportul din Ankara

© AFP 2024 / Ozan KöseВзрыв в аэропорту Стамбула
Взрыв в аэропорту Стамбула - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit serviciului de presă al MAEIE, nimeni dintre cetățenii Republicii Moldova aflați pe aeroportul din Ankara în momentul în care a avut loc atacul terorist nu a avut de suferit.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Potrivit informațiilor preliminare comunicate Consulatului General al Republicii Moldova la Istanbul, printre victime nu s-ar afla cetăţeni ai Republicii Moldova, notează serviciul de presă al MAEIE.

Paramedics push a stretcher at Turkey's largest airport, Istanbul Ataturk, Turkey, following a blast June 28, 2016. - Sputnik Moldova
Momentul exploziei la aeroportul din Istanbul. Imagini video şocante

Sursa oficială a mai precizat că cetăţenii aflaţi în tranzit în Aeroport au fost cazaţi în diferite hoteluri din Istanbul. 

Autorităţile competente ale Turciei au informat despre 36 de decedaţi şi în jur de 200 de răniţi, în urma exploziilor din Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul 28 de persoane decedate au fost identificate. 

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ambasada Republicii Moldova de la Ankara şi Consulatul General al Republicii Moldova de la Istanbul se află în contact permanent cu autoritățile turce, iar linia de urgență din cadrul Consulatului General rămâne în continuare valabilă pentru cetăţenii moldoveni care au nevoie de asistenţă consulară.

Fluxul de știri
0