Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a criticat articolul din WP despre persecutarea diplomaților americani

Abonare
Reprezentantul oficial al MAE al FR Maria Zaharova a declarat în cadrul unui briefing la Moscova că afirmațiile referitoare la persecutarea diplomaților americani nu corespund realității.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. În cadrul unui briefing susținut la Moscova Zaharova  a numit ca „exemplu de propagandă" articolul apărut în ziarul „Washington Post" în care se afirmă că diplomații americani sunt persecutați în Rusia și pe teritoriul Europei.

Форум европейских и азиатских медиа 2015 - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova: Pentru Rusia, politica externă nu este o chestiune secundară

„Acest articol nu este profund, el nu reflectă tabloul real, a fost scris în grabă și pregătit după spusele altora. Iar dacă doriți un exemplu de propagandă, poftim, acesta este ziarul „Washington Post". El este pregătit anume după spusele altora", a menționat Zaharova.

Aceasta a declarat de asemenea că diplomații ruși simt asupra lor aplicarea unor metode inadmisibile din partea serviciilor secrete americane.

„Colaboratorii noștri, diplomații ruși, se confruntă permanent cu diferite provocări din partea FBI și CIA. În special, colaboratorii structurilor menționate nu se sfiesc să aplice față de diplomații noștri măsuri inadmisibile, inclusiv presiunea, presiunea psihologică", a adăugat Zaharova.

Anterior, reprezentantul oficial al Departamentului de Stat Elizabeth Trudeau a declarat că în ultimii ani în Rusia s-a intensificat considerabil urmărirea diplomaților americani.

Fluxul de știri
0