Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: zece raioane din Moldova sub risc de inundaţii

© photo: Inspectoratul Național de Patrulare al IGPПоследствия дождя
Последствия дождя - Sputnik Moldova
Abonare
Aversele anunţate în această seară riscă să afecteze localități din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Dondușeni, Râșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni și Hâncești.

CHIŞINĂU, 28 iun – Sputnik. Conform informațiilor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în următoarele ore precipitații abundente se așteaptă în 10 raioane ale Republicii Moldova.

Astfel, ar putea fi afectate de ploaie localități din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Dondușeni, Râșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni și Hâncești.

Conducerea Serviciului Situații Excepționale a dispus formarea a trei celule de criză în raioanele Bălți, Edineț și Ungheni, care vor fi responsabile de acumularea informațiilor și monitorizarea situației în teren.

Ploaie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în nordul şi vestul ţării

În cadrul acestora vor activa pe lângă reprezentanții Serviciului Situații Excepționale, responsabili din cadul Ministerului Transporturilor, Ministerul Sănătății, Inspectoratul Național de Patrulare, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. Celulele vor gestiona situația în teren și monitoriza fiecare segment care ar putea fi afectat de calamitate.

Meteorologii au instituit cod portocaliu de instabilitate atmosferică în raioanele din nordul şi vestul ţării. Paralel, în restul teritoriului ţării este în acţiune codul galben de ploi puternice şi vijelie.

Astfel, în intervalul 28 iunie, ora 20.00 şi 29 iunie, ora 09.00, instabilitatea atmosferică se va accentua. În raioanele de nord și vest vor cădea averse în cantități ce va atinge 50-70 litri pe metrul pătrat, însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie în rafale de 15-20 m/s.

Fluxul de știri
0