Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Brexit cvasitotal: fondatorii fotbalului părăsesc Euro-2016

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaФутбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Англия - Исландия
Футбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Англия - Исландия - Sputnik Moldova
Abonare
Ceea ce nu i-a ajuns actualului campionat a fost o senzație adevărată. Și iată că aceasta s-a produs. Englezii, pierzând în fața Islandei, pleacă şi ei acasă după Irlanda de Nord. Onoarea fotbalului englezi va fi apărată în continuare doar de cei din Wales.

CHIȘINĂU, 28 iun — Sputnik. Faptul că selecţionata Angliei a fost învinsă de islandezi în optimile de finală cu scorul de 1:2 a provocat o stare de șoc, dar și un val de comentarii, fiind înregistrate şi primele consecințe.

Gary Lineker, un cunoscut fotbalist cu ceva timp în urmă, a declarat că compatrioții săi au cedat în faţa unei țări în care condițiile naturii sunt destul de neprielnice pentru fotbal.

Faimosul atacant, care a jucat un număr considerabil de meciuri pentru selecționata celor "Trei Lei" este convins că aceasta "este cea mai proastă înfrângere din istoria noastră".

"Selecționata Angliei a pierdut în fața unei țări unde sunt mai mulți vulcani decât fotbaliști profesioniști. Islandezii au făcut un joc excelent", a scris Lineker la sfârşitul meciului pe pagina sa de pe Twitter.

A încercat să conştientizeze cele întâmplate și portarul John Hart.

"Noi am avut un plan de joc, știam totul despre selecționata Islandei, însă nu am știut să folosim acest lucru. Am greșit și eu personal, nu am reuşit să-mi ajut echipa. Aceasta nu este o problemă de dorință. Noi am avut o posibilitate reală de a merge mai departe, dar nu am folosit-o. Echipa noastră merită să fie criticată după această înfrângere", le-a spus Hart jurnaliștilor englezi.

La sfârşitul meciului, antrenorul principal al selecționatei Angliei, Roy Hodgson, și-a dat prezentat care a fost acceptată de Asociația de Fotbal din Anglia.

Selecţionata Islandei va juca în sferturile de finală cu gazdele campionatului, echipa Franţei, la 3 iulie, în Saint-Denis, pe Stade de Fransce.

Până la moment, naţionala Islandei nu a participat niciodată la competiţii internaţionale de asemenea anvergură.

Fluxul de știri
0