Firma care comercializează românilor ceai otrăvit, "tratat" cu șobolani

© RIA Novosti / Michael Mordasov / Accesați arhiva multimediaMatsesta Tea company, Sochi
Matsesta Tea company, Sochi - Sputnik Moldova
Abonare
Ceaiul din plicurile mărcii Fares sunt cumpărate inclusiv de la persoane care le culeg în perdele murdare, plantele sunt tratate cu insecticide, raticide și apoi sunt tocate alături de insecte și șoareci, conform mărturiilor unor foști angajați ai companiei.

BUCUREŞTI, 27 iunie — Sputnik. Modul cum se prepară ceaiului la plic sau de tip capsulă de la cea mai mare fabrică din România, Fares, județul Hunedoara, a fost dezvăluit de angajații companiei, conform ziarului Libertatea.

Fares este lider pe piața ceaiurilor din România cu peste 20 de milioane de cutii cu ceai la plic vândute anual. Afaceristul local Silviu Socol, patronul firmei, se laudă că oferă clienților unul dintre cele mai naturale și sănătoase ceaiuri, dar foștii angajați susțin contrariul.

"Plantele sunt cumpărate des de la localnici care le culeg în poale de pe marginea drumului și le transportă la fabrică în perdele, în saci murdari sau cearceafuri vechi", a declarat pentru Libertatea una din surse.

Работа гипермаркета - Sputnik Moldova
ANSVSA: caisele şi nectarinele din Turcia sunt toxice

Plantele sunt tratate cu chimicale, insecticide și raticide. După ce se aplică otrăvurile, plantele nu sunt lăsate 8 zile la aerisire pentru a se permite eliminarea substanțelor toxice.

Mai mult, plantele de ceai sunt aruncate pe jos în depozite mizerabile prin care umblă șobolani. Conform ziarului Libertatea, un fost angajat a pus la dispoziție filmulețe și fotografii din mai multe zile în care se văd sacii mizerabili plini cu plante.

Insectele și șobolanii din plante, uciși de gazare, sunt îndepărtați manual de echipe de 5 —6 muncitori. Fostul angajat susține că este imposibil să fie găsite manual toate insectele și toți șobolanii morți din plante.

Autoritățile europene în domeniul sănătății publice au descoperit aceste nereguli încă din 2014. Atunci ANSVA a făcut controale la Laboratoarele Fares Bio Vital, însă în ciuda depistării problemelor, consumatorii nu au fost înștiințați.

Fluxul de știri
0