Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Calvarul din centrul Chişinăului va continua: PMAN închisă încă 12 zile

Abonare
Primăria municipiului Chişinău anunţă că lucrările de reparaţie a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, pe perimetrul Pieții Marii Adunări Naționale vor mai dura încă cel puţin 12 zile.

CHIŞINĂU, 26 iun – Sputnik. Lucrările de reparaţie a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, pe perimetrul Pieții Marii Adunări Naționale (PMAN) vor mai dura încă cel puţin 12 zile.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, în toată această perioadă, transportul nu va circula pe această porţiune de drum iar maşinile vor fi redirecţionate spre străzile adiacente.  

Potrivit responsabililor de proiect, după finalizare, lucrările de reabilitare din perimetrul PMAN, vor avea un grad avansat față de celelalte sectoare ale bulevardului principal al capitalei. Astfel, pe carosabil urmează a fi așternut și stratul de uzură pe ambele sensuri de circulaţie pentru a putea face anumite evaluări, la această etapă, vizavi de nivelul și calitatea lucrărilor.

Lucrările pe șantier la etapa curentă constau în decopertarea părţii carosabile uzate, ridicarea bordurilor la cote, înlocuirea pilonilor de iluminat stradal, înlocuirea grilajelor de canalizare pluvială, montarea plăcilor prefabricate pentru fântânile de canalizare.

ремонт дороги Проспект Штефана чел Маре - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Centrul capitalei blocat timp de 14 zile. Maşinile şi pietonii nu vor avea acces

De la începutul lucrărilor de reabilitare a bulevardului central al capitalei şi până în prezent, în  perimetrul străzilor Ciuflea — Mitropolit. G. Bănulescu — Bodoni, au fost asfaltaţi circa 22 mii metri pătraţi de stradă. De asemenea, au fost înlocuiți 62 de piloni de iluminat stradal.  

Lucrările care se desfăşoară în prezent fac parte din cadrul Primei etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 3 străzi principale din zona centrală a capitalei: str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sunt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.


Fluxul de știri
0