Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este interesată de o Europă puternică şi nu se bucură de Brexit

© AP Photo / Tim IrelandКоэффициенты ставок на результат на референдум ЕС отображаются в пари магазин в Вестминстере, Лондон
Коэффициенты ставок на результат на референдум ЕС отображаются в пари магазин в Вестминстере, Лондон - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului Departamentului pentru Cooperare Europeană al MAE al FR, Rusia este interesată de o Europă puternică și nu sărbătoreşte votul Marii Britanii pentru ieșirea din UE.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Rusia nu sărbătoreşte votul Marii Britanii pentru ieșirea din Uniunea Europeană și este interesată de o Europă puternică, a declarat Andrei Kelin, șeful Departamentului pentru Cooperare Europeană al MAE al FR, transmite RIA Novosti.

„Nu ne vom bucura de ceea ce se întâmplă. O Europă puternică este în interesele noastre, deoarece o Europă puternică înseamnă o dezvoltare economică bună", a spus Andrei Kelin pentru RIA Novosti.

Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Moldova
UE: nu vor fi noi negocieri privind condiţiile apartenenței Marii Britanii la UE

Potrivit diplomatului rus, relațiile cu Rusia vor fi mai atractive, dacă dezvoltarea Uniunii Europene va fi mai stabilă.

„Dacă ea (Europa — nota red.) se va dezvolta bine, atunci relațiile cu noi vor fi multe mai atractive", a spus reprezentantul MAE al Rusiei.

„Acum însă Europa se va ocupa, desigur, de afacerile sale interne. Deoarece, ceea ce s-a întâmplat este, fără îndoială, o problemă majoră", a adăugat Kelin.

Referendumul istoric din Marea Britanie în favoarea ieșirii din uniunea Europeană a avut loc la 23 iunie curent. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană au votat 51,9% dintre britanicii care s-au prezentat la vot.

Fluxul de știri
0