Rusia nu se bucură de Brexit, în interesul ei este o Europă puternică

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaРеферендум в Британии по сохранению членства в ЕС
Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului Departamentului pentru Cooperare Europeană al MAE al FR, Rusia este interesată de o Europă puternică și nu celebrează votul Marii Britanii pentru ieșirea din UE.

CHIȘINĂU, 24 iun — Sputnik. Rusia nu celebrează votul Marii Britanii pentru ieșirea din Uniunea Europeană și este interesată de o Europă puternică, a declarat Andrei Kelin, șeful Departamentului pentru Cooperare Europeană al MAE al FR, transmite RIA Novosti.

„Nu ne vom bucura de ceea ce se întâmplă. O Europă puternică este în interesele noastre, deoarece o Europă puternică înseamnă o dezvoltare economică bună", a spus Andrei Kelin pentru RIA Novosti.

New York Stock Exchange, Wednesday, Dec. 9, 2015 - Sputnik Moldova
BREXIT: Lira este acum la cea mai mare prăbușire

Potrivit diplomatului rus, relațiile cu Rusia vor fi mai solicitate dacă dezvoltarea Uniunii Europene va fi mai stabilă.

„Dacă ea (Europa — nota red.) se va dezvolta bine, atunci relațiile cu noi vor fi multe mai solicitate", a spus reprezentantul MAE al Rusiei.

„Iar acum Europa, desigur, se va ocupa cu afacerile sale interne. Deoarece, ceea ce s-a întâmplat, fără îndoială, este o problemă majoră", a adăugat Kelin.

Referendumul istoric din Marea Britanie în favoarea ieșirii din uniunea Europeană a avut loc la 23 iunie curent. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană au votat 51,9% dintre britanicii care s-au prezentat la vot.

Fluxul de știri
0