Klaus Iohannis după consultări: România are nevoie de un proiect de ţară

© Pagina oficială a Președintelui RomânieiPreședintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Dacian Cioloş şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană s-au încheiat cu concluzia că partidele politice nu au venit cu un proiect de țară după aderarea României la UE.

BUCUREŞTI, 24 iunie — Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după terminarea consultărilor cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi cu premierul Dacian Cioloș, că UE trebuie să iasă întărită din criză şi că România are nevoie de un proiect de țară.

Andrzej Duda: Pro-EU Politics Is A Dud - Sputnik Moldova
Iohannis i-a convocat de urgenţă pe guvernatorul BNR şi pe premier

Şeful statului român a mai spus că Uniunea Europeană are mult de lucru, proiectul european trebuie redefinit pentru a fi mai performant şi mai aproape de înţelesul oamenilor. În context, Iohannis a ţinut să sublinieze faptul că România nu a avut un proiect post-aderare la UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că, după Consiliul European de săptămâna viitoare, va avea o nouă rundă de consultări cu premierul şi cu guvernatorul BNR pentru a decide împreună pașii de urmat.

Iohannis a precizat că actuala criză declanșată de Brexit are și "oportunități" pentru România și că acum este momentul ca întreaga clasă politică să recunoască faptul că nu a existat o viziune pe termen lung după integrarea europeană. Astfel, României îi trebuie un proiect de țară, crede șeful statului.

Fluxul de știri
0