Iohannis a convocat o şedinţă de urgenţă în legătură cu Brexit

© presidency.roKlaus Iohannis, Președintele României
Klaus Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova
Abonare
Perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană produce panică la Bucureşti. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de urgenţă la care urmează să fie formulată o poziţie oficială a Bucureştiului privin rezultatul referendumului britanic.

CHIŞINĂU, 24 iunie — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, i-a invitat la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Dacian Cioloș, pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și pe liderii partidelor parlamentare pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii, informează serviciul de presă al preşedinţiei române.

Премьер-министр Великобритании Дэвид Кэмерон - Sputnik Moldova
David Cameron a declarat că va demisiona. Vezi când va face acest pas

Joi, 23 iunie, în Marea Britanie a avut loc referendumul privind apartenența țării la UE. Potrivit datelor oficiale, pentru ieșirea țării din componența Uniunii Europene au votat 51,9%.

„Din discuţiile cu guvernatorul Băncii Naţionale, am concluzionat că nu există motive de îngrijorare în privinţa economiei şi domeniului finanţelor României", a declarat Iohannis în debutul întrunirii

Președintele român urmează să facă o declarație de presă la sfârşitul acestor consultări, pentru a transmite poziția oficială a României în legătură cu rezultatele referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii.

Fluxul de știri
0