Dumitru Dragomir a fost condamnat. Vezi câți ani ar putea sta după gratii

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Tribunalul București a decis joi condamnarea fostului președinte al LPF, Dumitru Dragomir (70 de ani), la șapte ani de închisoare cu executare pentru evaziune, delapidare și spălare de bani. Hotărârea nu este definitivă.

BUCUREŞTI, 23 iunie — Sputnik. În anul 2014, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată alături de alte 40 de persoane în dosarul vânzării drepturilor TV pentru meciurile de fotbal, informează Mediafax

Наручники на клавиатуре - Sputnik Moldova
Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, condamnați la câte 3 ani cu suspendare

Joi, 23 iunie, Tribunalul București a decis condamnarea la șapte ani de închisoare pentru Dumitru Dragomir. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal trebuie să plătească în plus şi despăgubiri de 1.300.320 de lei, iar împreuna cu alte două părți trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 12.102.648 de lei.

Dumitru Dragomir este acuzat în dosar de evaziune, delapidare şi spălare de bani, prejudiciul fiind de circa 5,4 milioane de euro. Potrivit procurorilor, reţeaua evazionistă a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014. Au fost folosite pentru evaziune 17 societăţi comerciale de tip "fantomă". Fostul preşedinte al Ligii a plătit, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL un comision în sumă totală de 12.102.648 lei, în trei tranşe eşalonate pe trei ani, respectiv 2011, 2012 şi 2013, mai spun procurorii.

"Sunt total nevinovat, dar am mai multe dosare. Vor să mă bage la pușcărie. Nu e definitivă decizia. Vedem despre ce este vorba și cu asta am terminat. O să văd motivația, avem dreptul la recurs. Asta e.", a declarat Dragomir pentru B1 TV.

Fluxul de știri
0