Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reţinere spectaculoasă: traficanţi de uraniu puşi la pământ de ofiţerii SIS

© SIS al RM SIS, ofiţeri, reţinere, uraniu
SIS, ofiţeri, reţinere, uraniu - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura Chişinău a deconspirat o grupare criminală care intenţiona să vândă o cantitate impunătoare de uraniu.

CHIŞINĂU, 23 iun – Sputnik. Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), în comun cu procurorii, au deconspirat o grupare criminală specializată în contrabanda cu substanţe radioactive.

Membrii grupării s-au dovedit a fi cetăţeni ai Republicii Moldova. În cadrul  operaţiunii de reţinere a fost ridicată o cantitate impunătoare de uraniu, care urma să fie comercializată contra sumei de 210 mii de dolari.

Ofiţerii de informaţii şi securitate împreună cu procurorii întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii provenienţei materialelor radioactive, implicarea altor persoane în schema infracţională.

Activitatea ilegală a grupării cade sub incidenţa Codului Penal al Republicii Moldova. În cazul în care  vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă privaţiune de libertate  de la 3 la 10 ani.

Fluxul de știri
0