Spaniolii au creat vinul albastru. Vezi ce mister ascunde acesta

© www.facebook.com/GikBlueWineVin albastru
Vin albastru - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii de la Universitatea din Ţara Bascilor împreună cu departamentul de cercetare al Guvernului Basc au descoperit că pieliţa strugurilor conţine un pigment organic de culoarea albăstruie şi astfel au scos pe piaţă un nou soi de vin.

BUCUREŞTI, 23 iunie — Sputnik. Vinul albastru se comercializează deja în Franța, Olanda, Germania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Виноград - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: ghidul vinurilor

Inovația spaniolilor revoluționează industria băuturilor alcoolice. Compania spaniolă Gik, împreună cu profesorii Universității din Ţara Bascilor şi cu Guvernul Basc, au combinat sortimente de struguri roşii şi albi din regiunile viticole La Rioja, Zaragoza, Castilla y Leon şi Castilla — La Mancha. Rezultatul neaşteptat a fost că albastrul vinului provine de la un pigment natural cunoscut sub numele de antociani indigo.

Experţii spun că noul sortiment de vin trezeşte dorinţa spre infinit şi spre puritate, motto-ul băuturii fiind un citat al pictorului rus Vassili Kandinski (1866 — 1944).

„Cu cât albastrul devine mai adânc, cu atât mai puternic îl cheamă pe om spre infinit, trezind în el dorința pentru puritate", Vassili Kandinski.

© Facebook / GikBlueWineVin albastru
Vin albastru - Sputnik Moldova
Vin albastru

Băutura conţine alcool în proportie de 11,5%, iar producătorii îi sfătuiesc pe oameni să uite tot ce stiu până acum despre vin. Dintre consumatori, 52% sunt bărbaţi, iar oraşele în care s-a vândut cel mai bine sunt Madrid și Valencia, spune Aritz Lopez, în vârstă de 22 de ani, unul din artizanii vinului.

"Ne-am gândit să cream ceva dificil pentru industrie, să revoluționăm piața, iar vinul este una din băuturile cel mai greu de băut pentru că trebuie respectate o serie de reguli", mai spune Lopez.

Misterul vinului albastru rămâne nedivulgat sau urmează a fi determinat de consumatori. Dacă vinul roșu se servește cu mâncăruri de carne roșie, vinul alb se servește la carnea albă, iar vinul roze se consumă cu mâncăruri speciale, atunci mâncarea cu care se servește vinul albastru încă nu a fost dererminată.

Fluxul de știri
0