Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din 1 septembrie, profesorii vor ridica salarii mai mari

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Ajustarea se face pe măsura creșterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia națională pentru anul de gestiune față de salariul mediu al cadrelor didactice din trimestrul IV al anului precedent.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care se urmărește modificarea nivelului de salarizare în sectorul bugetar. Potrivit documentului, salariul cadrelor didactice va fi majorat, începând cu 1 septembrie curent, cu 8,6 la sută.

Денежные купюры и монеты разных стран/ Euro, dolari, ruble, bancnote - Sputnik Moldova
Guvernul român tăie fără milă din salariile miniștrilor și a președintelui

”Modificarea este aplicată conform procedurii de reexaminare a salariului cadrelor didactice, care se efectuează anual pe data de 1 septembrie”, se spune într-un comunicat al Guvernului.

Sursa notează și faptul că ajustarea se face pe măsura creșterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia națională pentru anul de gestiune față de salariul mediu al cadrelor didactice din trimestrul IV al anului precedent.

Pentru anul 2016, salariul mediu prognozat este de 5050 de lei, iar salariul mediu al cadrelor didactice în trimestrul IV, în anul 2015, a constituit 4650 lei.

Costul proiectului pentru anul 2016 este de 85 de milioane de lei.

Fluxul de știri
0