Proiect de „importanță zero" pentru România-Moldova, dar și navigație pe Prut

Abonare
Printre proiecte, deputatul moldovean George Mocanu a enumerat problema pașapoartelor românești expirate, semnarea unui nou protocol privind sistemul antigrindină, construirea de noi poduri peste Prut și înființarea unor noi puncte comune de trecere a frontierei.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Copreședinții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană a Parlamentului României și a celui de la Chișinău, Florin Constantinescu și, respectiv, George Mocanu, au susținut astăzi, la Chișinău, un briefing de presă comun în care au trasat noi obiectivele pentru Legislativele de pe cele două maluri ale Prutului.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Oficial: Ordonanță de Urgență în problema prelungirii pașapoartelor românești

George Mocanu a enumerat printre acestea problema pașapoartelor românești expirate, semnarea unui nou protocol privind sistemul antigrindină, construirea de noi poduri peste Prut și înființarea unor noi puncte comune de trecere a frontierei.

Parlamentarul român Florin Constantinescu, care a avut doar cuvinte de laudă pentru guvernanții de la Chișinău, a dat mai multe detalii despre proiectul transfrontalier prin care râul Prut ar urma să devină navigabil și să fie construite mai mute poduri peste acest fluviu.

„Relansăm proiectul ce ține de cursul navigabil și cele 11 hidrocentrale pe râul Prut, care poate fi un proiect transfrontalier foarte bun pentru ambele state. Asta ar rezolva atât probleme de energie, cât și poduri, deci toate barajele ar trebui să fie cu poduri, și atunci sigur că legătură între Moldova și România s-ar ușura".

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция  - Sputnik Moldova
пограничная полиция

Senatorul român a mai menționat un alt proiect mare, „de importanță europeană", și anume autostrada Ungheni — Iași — Târgu-Mureș, care ar fi unul realizabil în viitorul apropiat.

„Mai este un proiect foarte mare, care este de importanță europeană, aș spune eu, este vorba de autostrada Iași — Ungheni — Târgu-Mureș, care este pentru România cel mai important proiect de importanță zero în infrastructură în bugetul european existent", a notat Florin Constantinescu.

Fluxul de știri
0