Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Întreaga lume este îndurerată. Flori la „Focul Veşnic" în ziua de 22 iunie

Abonare
Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, reprezentanții corpului diplomatic rus și ai organizațiilor obștești din țară au depus miercuri flori la "Focul Veșnic" de la Memorialul "Eternitate" din Chișinău.

Ceremonia a fost prilejuită de împlinirea a 75 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei al poporului sovietic contra fascismului.

"Aceasta este o dată tristă este comemorată nu numai în Rusia, dar și în alte țări care fac parte din CSI, de asemenea, și din țările coaliției antihitleriste. Sute de mii de familii au avut de suferit în anii războiului din cauza fascismului. Spre regret, au mai rămas foarte puţini dintre cei care au supraviețuit anilor de luptă cu naziștii și cu aliații acestora. Dar noi ne întâlnim permanent cu ei, îi ajutăm pe aceşti oameni-eroi. Un exemplu recent în acest sens este marcarea Zilei Victoriei", a spus Muhametșin.

Potrivit acestuia, manifestările consacrate celor 75 de ani de la declanșarea MRAP au loc miercuri la Chișinău și în alte orașe ale ţării.

"Le sunt foarte recunoscător organizațiilor obștești care ajută la realizarea acestor acțiuni", a subliniat ambasadorul Rusiei în Moldova.

La complexul memorial "Eternitate" au venit miercuri deputați, veterani, cetățeni care venerează memoria celor care au apărat țara de fascism.

Ei au depus flori și şi-au exprimat recunoștința faţă de cei care și-au sacrificat viața pentru Victorie.

La 22 iunie 1941, la ora patru dimineața, armatele fasciste au atacat republicile Uniunii Sovietice.

Fluxul de știri
0