În ajunul referendumului britanic: comisarii europeni evaluează șansele

© La UEФлаги Евросоюза
Флаги Евросоюза - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Bruxelles s-a luat decizia de a sesiza încă o dată care ar putea fi rezultatul votării cetățenilor din Regatul Unit în legătură cu rămânerea în continuarea a țării lor în componența Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Problema viitorului referendum din Marea Britanie cu privire la ieșirea țării din componența Uniunii Europene va fi pusă în discuție miercuri la ședința colegiului comisarilor europeni, a comunicat pentru jurnaliști secretarul de presă al Comisiei Europene (CE), Alexander Winterstein.

Pro-Brexit flags fly from a fishing boat moored in Ramsgate on June 13, 2016. - Sputnik Moldova
Un vot "pro" la referendum nu înseamnă neapărat ieşirea Marii Britanii din UE

„Eu cred că nu este o surpriză faptul că comisarii europeni vor discuta o problemă atât de importantă. Comisarii europeni pot da o apreciere situației curente și a următoarelor câteva zile", a spus reprezentantul CE.

Referendumul cu privire la calitatea Marii Britanii de membru a UE se va desfășura la 23 iunie. Potrivit sondajelor, numărul adepților și adversarilor Brexit (ieșirea din UE) este aproximativ același.

Întrebarea plebiscitului, care deja este numit în țară drept cea mai importantă decizie strategică a unei întregi generații, sună în felul următor: „Trebuie oare Regatul Unit să rămână membru al Uniunii Europene sau să iasă din Uniunea Europeană?".

Fluxul de știri
0