Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chironda: Să merg cu bicicleta prin Chișinău înseamnă să-mi risc viața

© Sputnik / Maksim Blinov Девушка на велосипеде в музее-усадьбе "Коломенское" в Москве
Девушка на велосипеде в музее-усадьбе Коломенское в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Direcția Transport Public și Căi de Comunicație din Chișinău recunoaște că în cei 9 ani de activitate a primarului Dorin Chirtoacă, în Capitală nu a fost construită nicio pistă pentru bicicliști.
Chironda: Să merg cu bicicleta prin Chișinău înseamnă să-mi risc viața

Unul dintre cei mai populari bloggeri ruși Ilia Varlamov a criticat pe blogul său turistic infrastructura Chișinăului, în special pista pentru bicicliști. Varlamov afirmă că pista pentru circulația bicicliștilor din Chișinău se clasează pe primul loc în topul celor mai proaste piste din lume, postând și imagini relevante făcute în capitala ţării noastre. „Iată ce se întâmplă când în loc de creier e mămăligă", a scris bloggerul.

Străzile din Republica Moldova nu doar că sunt neprietenoase pentru bicicliști, dar sunt și de-a dreptul periculoase, a declarat în cadrul unui interviu pentru studioul de radio Sputnik Moldova bloggerul moldovean, activistul civic și expertul în dezvoltare urbană Victor Chironda, care nu și-ar cumpăra bicicletă pentru că, spune el, și-ar risca viața pe străzile Chișinăului.

Realizatoare: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0