Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

22.06, ora 12.00: 75 ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei

© Спутник-МолдоваВозложение цветов на мемориальном комплексе "Вечность" в Кишиневе
Возложение цветов на мемориальном комплексе Вечность в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 22 iunie, cu începere de la ora 12.00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova va avea loc videoconferința Minsk – Kiev – Chișinău cu tema „75 de ani de la începutul Marelui Război: trei țări, trei puncte de vedere”.

În ziua în care se împlinesc trei pătrimi de veac de la declanșarea Marelui Război pentru Apărarea Patriei, experții vor discuta probleme legare de memoria istorică, despre cazurile de interpretare sau de falsificare evidentă a istoriei acestui război, precum și despre necesitatea de a păstra moștenirea Marii Victorii și de a conștientiza care a fost rolul poporului sovietic în această conflagrație.

La discuție vor participa:

—  Aleksandr KAREVIN, istoric, publicist (Kiev);

—  Emil CIOBU, doctor habilitat, Universitatea de Stat din Moldova,  fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al RM în România (Chișinău);

—  Galina BOLSUN, membru al Adunării Parlamentare a Republicii Belarus și Rusiei, docent al Catedrei de istorie a Rusiei la Universității de Stat din Belarus (Minsk).

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Videoconferința se va desfășura la centrul de presă Sputnik Moldova.

Adresa: Bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0