Victime în România din cauza intemperiilor

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaГроза в Новосибирске
Гроза в Новосибирске - Sputnik Moldova
Abonare
Ploile torențiale care au provocat inundații impun salvatorii să lucreze în regim sporit. Doar în ultimele zile au fost evacuate peste 150 de persoane, iar altele două au murit răpuse fulger și de arbori căzuți.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. În ultimele 24 de ore în România, din cauza intemperiilor, au murit două persoane, inclusiv un copil, informează MAI al țării.

Potrivit informației departamentului, din cauza ploii puternice cu furtună, în județul Mureș a căzut un copac peste un automobil în care se aflau cinci persoane. Ca urmare, un pasager-copil a decedat pe loc. În județul Timiș un bărbat a murit lovit de trăsnet.

Luni ministrul Afacerilor Interne al României, Petre Tobă, a convocat o ședință extraordinară pentru evaluarea situației create în urma ploilor torențiale și a inundațiilor.

Pe parcursul ultimelor zile în România au fost emise 30 de avertizări în legătură cu condițiile meteo nefavorabile din 12 județe.

Inundații - Sputnik Moldova
CATASTROFĂ: Cod Roșu de inundații în România. Vezi localitățile în pericol

În operațiunile de lichidare a consecințelor au fost antrenați circa 2 mii de colaboratori ai MAI și 900 de unități de tehnică specială. Au fost mobilizați 1,1 mii de pompieri, 700 de polițiști și 100 de jandarmi.

În total au fost evacuate 162 de persoane. Majoritatea dintre ele au fost adăpostite de rude, iar restul au fost cazate în încăperi puse la dispoziție de către autoritățile locale.

În noaptea trecută cel mai mult au avut de suferit județele Mureș și Suceava, de unde au fost evacuate 98 de persoane, precum și Hinedoara, de aici fiind ridicate 60 de persoane.

La ora actuală salvatorii continuă să pompeze apa din clădirile inundate.

Fluxul de știri
0