Tornadă în Mureș: distrugeri de case și jertfe omenești (FOTO)

© radiomures.roTornado, Furtună
Tornado, Furtună - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică seara o furtună puternică s-a abătut asupra localităților Cuci și Dătășeni din județul Mureș. Acoperișurile a sute de case au fost distruse.

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. Fenomen apreciat de localnici și autorități ca tornadă a fost înregistrat în seara zilei de duminică în județul Mureș.

Grindină - Sputnik Moldova
Bilanț teribil: grindina a distrus acoperișurile a peste o mie de case (FOTO)

În satele Cuci și Dătășeni o furtună puternică a distrus acoperișurile a sute de case, iar mai mulți stâlpi de beton au căzut și o autoutilitară a fost răsturnată de vântul puternic. Curentul electric a fost întrerupt în zonă, transmite radiomures.ro.

Citat de sursă, inspectorul șef al ISU "Horea" Mureș, Dorin Oltean a anunțat că o fetiță de 2 ani din Brâncovenești a decedat din cauza unui copac căzut pe mașină.

„În comuna Brâncovenești un copac a căzut peste o mașină care staționa. O fetiță de 2 ani a decedat pe loc. Tatăl acesteia a fost încarcerat în mașină și a avut fracturi de membre inferioare. Ceilalți 2 copii și mama s-au autoevacuat.

© radiomures.roTornado, Furtună
Tornado, Furtună - Sputnik Moldova
Tornado, Furtună

El a mai spus că în localitatea Cuci parțial afectat a fost acoperișul a 153 de case, iar în totalitate a fost distrus acoperișul a 7 case. La 2 biserici turlele au căzut, iar la un bloc acoperișul a fost afectat parțial.

„În Dătășeni 150 de case au fost afectate cu acoperișul parțial, 5 case cu acoperișul în totalitate, 6 stâlpi de electricitate au fost rupți, căzuți, o autoutilitară a fost răsturnată și 2 persoane cu contuzii minore. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în zonă", a mai declarat inspectorul ISU Mureș.

În dimineața zilei de luni 5 echipaje ISU au plecat pentru a interveni la locul dezastrelor.

„Oamenii spun că s-a manifestat exact ca o tornadă. Să rupi 6 stâlpi și să răstorni o autoutilitară e nevoie de o forță foarte mare. Cred că a fost mai mult decât o vijelie", a mai precizat Dorin Oltean.

© radiomures.roTornado, Furtună
Tornado, Furtună - Sputnik Moldova
Tornado, Furtună

Ultimele 24 de ore au fost de coșmar și pentru locuitorii din alte localități din România unde s-au petrecut fenomene meteo extreme: vijelii, ploi torențiale și furtuni cu gheață.

 

Fluxul de știri
0