Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va ajuta statul familiile afectate de ploile cu grindină

© Photo : Facebook / AndreiBasocGrindină
Grindină - Sputnik Moldova
Abonare
Nu pierdem timpul, ci din rezervele materiale ale Guvernului vor fi oferite foi de ardezie, cherestea și peliculă pentru reparația acoperișurilor afectate, or dacă acestea sunt deteriorate și vin alte ploi, atunci pagubele vor fi mult mai mari, a declarat Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Autoritățile centrale deja au făcut primele estimări ale pagubelor intemperiei din seara de 18 iunie și au luat decizii privind acordarea ajutorului familiilor care au avut de suferit.

Ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova a plouat cu grindină. Imagini șocante

Duminică dimineața premierul Pavel Filip a declarat pentru presă că majoritatea datelor de care deja dispune executivul sunt din raionul Ungheni, însă urmează să fie acumulate informații și din celelalte raioane, inclusiv Șoldănești și Florești.

”Până la ședința Comisiei pentru situații excepționale nu pierdem timpul, ci din rezervele materiale Guvernului vor fi oferite foi de ardezie, cherestea și peliculă pentru reparația acoperișurilor afectate, or dacă acestea sunt deteriorate și vin alte ploi, atunci pagubele vor fi mult mai mari”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, premierul a ținut să sublinieze că unul dintre subiectele discutate la modul serios a fost dacă sistemul antigrindină a făcut față situației din seara de 18 iunie.

”Vom vedea dacă cei de la antigrindină a făcut tot ce trebuiau să facă. Trebuie să ne asigurăm că serviciul respectiv este unul eficient”, a menționat premierul.

Șeful Guvernului a mai subliniat că nu toți factorii responsabili, în special cei din raioane, au acționat de o manieră potrivită situației când este anunțat cod galben.

”Terenurile agricole sunt un alt subiect dureros. Practic tot teritoriul Republicii Moldova a fost afectat în acest an, întâi de înghețuri, apoi grindina. Au fost afectate plantațiile de viță de vie, livezile, cerealele”, a mai spus Filip.

Premierul a dat asigurări că atunci când vor fi făcute totalurile privind pagubele, Guvernul va lua o decizie privind acordarea unor compensații.

Fluxul de știri
0