Discursul lui Putin despre rolul SUA, în atenţia mass-mediei americane

© Sputnik / Michael KlimentyevПрезидент РФ Владимир Путин на церемонии вручения Государственных премий Российской Федерации
Президент РФ Владимир Путин на церемонии вручения Государственных премий Российской Федерации - Sputnik Moldova
Abonare
În publicaţie se menţionează că „apropierea dintre Putin şi candidatul de facto la preşedinţia SUA din partea Partidului Republican, Donal Trump, este bine documentată şi, în pofida faptului că liderul este vzyut la Washington de mulţi ca un demagog periculos, Trump îl vede ca un om puternic, cu care se poate discuta".

CHIŞINĂU, 19 iun — Sputnik. Mass-media americane au comentat sâmbătă activ discursul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ţinut la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg. O atenţie deosebită a fost acordată poziţiei exprimate despre rolul SUA în lume, transmite RIA Novosti.

„La conferinţa de afaceri de la Sankt Petersburg, preşedintele Vladimir Putin a menţionat vineri întâietatea statului american. Da, da, voi aţi citit corect", scrie ziarul Washington Post, citând discursul lui Putin despre faptul că „America este un stat puternic, astăzi, posibil, singura superputere".

Президент РФ Владимир Путин на церемонии вручения Государственных премий Российской Федерации - Sputnik Moldova
Vladimir Putin: o dezvoltare eficientă este posibilă doar împreună

„Remarcile lui pot părea neaşteptate în lumina evenimentelor din ultimul an: în Siria, în Ucraina şi pe alte fronturi Moscova acţiona uneori diametral opus intereselor Washingtonului, demonstrând un interes nesemnificativ faţă de „necesităţile" Statelor Unite şi o elasticitate suficientă în raport cu politica americană", se menţionează în materialul cu titlul „Lui Donald Trump ar putea să-i placă noile declaraţii ale lui Putin despre SUA".

În publicaţie se menţionează că „apropierea dintre Putin şi candidatul de facto la preşedinţia SUA din partea Partidului Republican, Donal Trump, este bine documentată şi, în pofida faptului că liderul este văzut la Washington de mulţi ca un demagog periculos, Trump îl vede ca un om puternic, cu care se poate discuta".

Tema Trump şi Putin este analizată de canalul TV CNN pe siteul său, care scrie despre sesiunea Forumului de la Petersburg la acre au participat liderul rus, preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, şi prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi. Rubrica pe site este dusă de jurnalistul Fareed Zakaria, ca şi un „interviu pentru programul Fareed Zakaria GPS".

Zakaria a citat mesajul în care Putin îl califică pe Trump „remarcabil" şi „talentat". Însă Putin a spus că Zakaria a schimbat sensul declaraţiilor sale. „Eu am spus doar că el (Trump) este o personalitate expresivă. Nu este o personalitate expresivă? Mai mult nu am spus nimic despre el", îl citează CNN pe preşedintele rus. În articol se mai menţionează că Putin „a subliniat că Rusia nu se amestecă în treburile interne ale altor ţări şi va purta dialog cu oricare preşedinte va fi ales".

Встреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером - Sputnik Moldova
Germania critică exerciţiile NATO în Europa de Est

Canalul TV CBS, de asemenea, atrage atenţia la cuvintele liderului rus despre SUA ca o superputere. „Vladimir Putin a spus că Rusia respectă SUA ca pe unica superputere din lume, dar nu va încuviinţa ingerinţa lor în treburile sale interne… Putin a spus că lumea, inclusiv Rusia, are nevoie de Statele Unite puternice. În acelaşi timp, Rusia nu doreşte ca SUA să se amestece în treburile sale interne sau să încerce să blocheze UE să dezvolte relaţiile economice cu Moscova, a spus el". se menţionează în articol.

Comentarii similare au fost publicate şi de alte mijloace mass-media americane. În afară de aceasta, multe publicaţii au redifuzat materialele la acest subiect ale agenţiilor informaţionale.

Fluxul de știri
0