Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilanț teribil: grindina a distrus acoperișurile a peste o mie de case

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaConsecințele vântului puternic. Copac doborât
Consecințele vântului puternic. Copac doborât - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În această noapte efectivul Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din municipiul Bălți a fost ridicat regim de alertă, în componența a nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne a făcut publice datele operative privind bilanțul distrugerilor provocate de ploile torențiale din seara zilei de 18 iunie.

Aeroport - Sputnik Moldova
Societate
Mai multe zboruri amânate la Chişinău din cauza ploii puternice

Astfel, după cum informează SPCSE, mai multe localități din țară au fost afectate.

Grindina a distrus acoperișurile caselor în 16 sate ale raionului Ungheni. De asemenea, din cauza vântului puternic, 30 de persoane au rămas blocate pe drum în mijloace de transport în apropiere de localitatea Cosăuți, raionul Soroca.

În această noapte efectivul Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din municipiul Bălți a fost ridicat regim de alertă, în componența a nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor în localitățile afectate din raionul Ungheni.

Conform informațiilor prealabile, grindina a distrus acoperișurile a 1092 de case din localitățile  Blindești, Sculeni, Medeleni, Semeni, Bușila, Petrești, Cornești, Pîrlița, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mircești, Hîrcești, Todirești, Grăseni, Valea Mare, toate din raionului Ungheni.

Pentru monitorizarea situației și gestionarea intervenției echipelor de salvatori, la fața locului s-a deplasat conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, iar la data de 19 iunie dimineața a fost convocată Comisia pentru situații excepționale raionale.

Fluxul de știri
0