Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După patru amânări, Parlamentul a aprobat noua componență a CEC

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Organul legislativ suprem al țării a confirmat, cu voturile a 79 de deputați, noua componență a Comisiei Electorale Centrale. Printre noii membri ai CEC se numără și un fost viceministru al justiției.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a votat cu o majoritate de 79 de voturi noua componență a Comisiei Electorale Centrale.

Examinarea proiectului de hotărâre privind numirea noii componențe a CEC a fost amânată de patru ori, din cauza faptului că în privința unor candidați au apărut suspiciuni de incompatibilitate, iar ulterior unul dintre pretendenții la calitatea de membru al CEC, Eduard Răducan, și-a retras candidatura.

Юрий Чокан - Sputnik Moldova
Iurie Ciocan despre noul său mandat de președinte al CEC

Președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Raisa Apolschi, a anunțat că în locul lui Răducan a fost propus de către deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, actualul președinte al CEC, Iurie Ciocan.

Dintre cei opt membri noi ai CEC, cinci au fost desemnați de majoritatea parlamentară, iar trei de opoziție. Printre aceștia se numără și fostul vice ministru al justiției, Sergiu Gurduza.

Astfel, din noua componență a CEC fac parte:

Veaceslav Agrigoroaie,

Sergiu Gurduza,

Rodica Cibotaru,

Maxim Lebedinschi,

Alina Rusu,

Andrei Volentir,

Vasile Gafton,

Iurie Ciocan.

Cel de al nouălea membru al CEC, care potrivit legii este desemnat de șeful statului, este consilierul lui Nicolae Timofti, Vasile Șarban, care a ocupat anterior funcția de Secretar general adjunct al Aparatului Președintelui.

Mandatul actualei componențe a CEC a expirat la 11 februarie 2016.

Fluxul de știri
0