Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc, riscă să-și piardă funcția

© fb.com/nina.shtanskiNina Shtanski E Shevchuk Нина Штански Евгений Шевчук
Nina Shtanski E Shevchuk Нина Штански Евгений Шевчук - Sputnik Moldova
Abonare
Un sondaj de opinie realizat în raioanele din stânga Nistrului arată că actualul președinte al autoproclamatei RMN nu se mai află în topul preferințelor electorale.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Conform sondajului realizat de Centrul Rus de Cercetare a Opiniei Publice (CRCOP) pentru Centrului de Analiză Politică, dacă alegerile pentru funcția de președinte al regiunii ar avea loc în această duminică, la vot ar participa 87 la sută dintre locuitori. În cadrul sondajului realizat în perioada 2-9 iunie au fost chestionate 1200 de persoane din regiunea transnistreană. Marjă de eroare a acestuia este de 2,8 la sută.

Дом Советов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șevciuk speră în recunoașterea pe plan internațional a Transnistriei

Dintre potențialii candidați, de cea mai mare susținere din partea alegătorilor se bucură președintele Consiliului Suprem, Vadim Crasnoseliskii – 24 la sută. Pentru actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc, sunt gata să voteze 11 la sută, iar împotriva acestuia ar vota 50 la sută dintre respondenţi.

Alți potențiali candidați, printre care deputatul Consiliului Suprem din partea partidului „Obnovlenie”, Galina Antiufeeva, și fostul președinte Igor Smirnov, ar acumula câte 7 la sută din voturi.

Autoritatea electorală din autoproclamata RMN a stabilit că alegerile prezidențiale în regiune data vor avea loc pe data de 11 decembrie. Campania electorală va demara la 12 septembrie.

Ultimele alegeri pentru funcţia de preşedinte a nerecunoscutei RMN au avut loc în decembrie 2011. Atunci, în turul doi de scrutin a ieşit învingător actualul șef al administrației de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc.

Fluxul de știri
0