Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Președintele Timofti nu mai are ținere de minte…

© Sputnik / Alexey Nikolsky / Accesați arhiva multimediaНеформальный саммит глав государств СНГ в Кремле
Неформальный саммит глав государств СНГ в Кремле - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 15 iunie, când s-au împlinit 127 de ani de la moartea lui Eminescu, Nicolae Timofti a depus flori la bustul poetului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Capitală. Dar, solicitat de jurnaliști să se dea și el cu părerea despre Eminescu, Timofti a răspuns filozofic: “Mă gândesc la Eminescu …”. Și atât.
Președintele Timofti nu mai are ținere de minte…

De ce, de data aceasta, Timofti nu a dorit să recite ceva din Eminescu, să arate că este și el "patriot"? Mai ales că știm bine că Timofti este mare ohotnic de a se manifesta în astfel de situații.

Vă mai amintiți, în data de 15 ianuarie 2016, când s-au împlinit 166 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, președintele Nicolae Timofti a depus flori la bustul poetului și a ținut morțiș să recite o strofă din opera lui. A vrut să facă paradă de erudiție, dar s-a făcut de râs, pentru că a înghițit un vers din strofă pe care a recitat-o din "Împărat și Proletar" și a deformat alt vers. Probabil, Timofti și-a pierdut capacitatea de a memora, nu mai are ținere de minte, de aceea nici nu mai recită versuri la bustul lui Eminescu. Putem spune că avem o gravă problemă, avem un șef de stat care nu are capacitatea de a memora, o problemă care este în stare să pună în pericol securitatea statului. Un singur gând ne consolează: că, în câteva luni, poporul va alege un alt președinte. Să sperăm că următorul va fi nițel mai bun decât Timofti, adică va avea măcar capacitatea de a învăța pe dinafară câteva versuri.

Autor: Sergiu Praporșcic, Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0