Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anatol Dumitraș a fost petrecut pe ultimul drum

© ciuflea.mdÎnmormântarea interpretului Anatol Dumitraș
Înmormântarea interpretului Anatol Dumitraș - Sputnik Moldova
Abonare
Trupul neînsuflețit al robului lui Dumnezeu, Anatolie Dumitraș, a fost întâmpinat la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea, acolo unde membrii familiei, colegii, dar şi toţi cei care l-au îndrăgit pe artist și-au luat rămas bun de la el.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Renumitul interpret de muzică ușoară, Anatol Dumitraș, a fost înmormântat joi la Cimitirul central din strada Armenească din Chișinău. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost adus la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea.

Pe site-ul Mănăstirii se spune că ”trupul neînsuflețit al robului lui Dumnezeu, Anatolie Dumitraș, a fost întâmpinat la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea, acolo unde membrii familiei, colegii, dar şi toţi cei care l-au îndrăgit pe artist și-au luat rămas bun”.

Ministerul Culturii şi-a exprimat profunda îndurerare în legătură cu trecerea la cele veșnice a cunoscutului interpret, compozitor și textier Anatol Dumitraș, care s-a stins din viață la data de 14 iunie 2016.

”Îndrăgostit de viață și de oameni, de publicul său căruia i-a dăruit ani la rând cântece care erau imediat apreciate, Anatol Dumitraș a apărut timid pe scena muzicii ușoare, dar a trudit pentru bunul său nume, devenind unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică ușoară”, se spune în necrologul publicat de MInisterul Culturii.

Anatol Dumitraș - Sputnik Moldova
Societate
A murit Maestrul în Artă Anatol Dumitraș

Anatol Dumitraș s-a născut la 14 noiembrie 1955, în satul Larga, raionul Briceni. Cariera de interpret a început-o în anul 1982, în calitate de solist al formaţiei „Bucuria” după care a devenit membru al formațiilor „Legenda” și „Plai”. Pe parcursul anilor, artistul a activat în calitate de solist şi conducător artistic al formaţiilor „Olymp” şi „Alai”.

Din anul 1993, Anatol Dumitraş devine solist al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău. În timpul activității sale, Anatol Dumitraș a reuşit să realizeze numeroase înregistrări la Radiodifuziunea şi Televiziunea Naţională. Discografia sa numără albumele „Ultima seară” (2003), „Anii mei – destinul meu” (2007), „Roata vieţii” (2008) ș.a.

În anul 1995 artistul este distins cu titlul onorific de „Maestru în artă”, iar în 2012 i-a fost conferit titlul de „Artist al Poporului”.

Printre piesele care l-au remarcat pe Anatol Dumitraș se numără: „Prima dragoste”, „Ploaia despărțirii”, „Roata vieții” ș.a.

Fluxul de știri
0