Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Băsescu, condamnat definitiv în România. Va sta 4 ani la închisoare

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Constanța a dat joi sentința definitivă în dosarul fratelui fostului președinte Traian Băsescu, acuzat pentru trafic de influență și condamnat la 4 ani de închisoare.

BUCUREŞTI, 16 iunie — Sputnik. În dosar a mai fost condamnat la 3 ani de închisoare şi Marian Căpățână, informează Digi24.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Mircea Băsescu și Marian Căpățână în iunie 2014, pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Politică
Băsescu a devenit moldovean în regim de urgență

Potrivit procurorilor, între 20 februarie 2011 şi 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel prin intermediul inculpatului Marian Căpățână. Pentru această sumă, Mircea Băsescu i-a promis că va interveni în justiţie pentru a soluționa cauza referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, informează Agerpres.

Mircea Băsescu ar fi trebuit să obţină pentru Sandu Anghel fie o condamnare cu o pedeapsă mică, fie punerea în libertate.

Marian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în acelaşi timp Instanța a decis şi confiscarea sumei de 265.000 de euro.

La ultimul termen din acest dosar procurorul DNA a solicitat pedeapsa maximă pentru Mircea Băsescu, adică 7 ani de închisoare cu executare.

Fluxul de știri
0