Vestea istorică dată românilor de Dacian Cioloş

© Photo : Guvernul RomânieiDacian Cioloș
Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că Executivul lucrează la un proiect prin care administraţia publică centrală ar urma să se simplifice radical în legătură cu solicitarea diferitelor acte pentru cetăţeni.

BUCUREŞTI, 16 iunie — Sputnik. Actul normativ care va simplifica birocrația ar urma să intre în discuţia Guvernului în această lună, transimte stiripesurse.ro.

Visul pe care îl așteaptă toţi românii de ani de zile e pe cale să devină realitate. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că va fii desființată necesitatea copiilor legalizate cerute de autorități pentru tot felul de nevoi. În același timp, se vor elimina mai multe acte cerute cetățenilor de către instituțiile centrale.

"Acest pachet are o ordonanță de urgență, are un HG care modifică alte HG-uri, de pildă, desființează copia legalizată. Și mai are un memorandum prin care Guvernul cere instituțiilor subordonate și, atenție, nu vorbim de primării, vorbim doar de administrația centrală, să facă anumite lucruri", a spus Ghinea.

Actul normativ care va simplifica birocraţia este în prezent pe circuitul de avizări al ministerelor implicate în elaborarea lui şi ar urma să fie discutat în Guvern luna aceasta.

Fluxul de știri
0