Vine canicula cu 50 de grade Celsius la soare

© Sputnik / Grigory Sysoev / Trecere la banca de fotografiiЖара
Жара - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Meteorologii anunţă joi temperaturi de 31 de grade Celsius la umbră şi 40 de grade la soare, temperatura sărind cu 10 grade în mai puțin de 3 zile, diferenţa reală resimţită fiind de 20 de grade.

La sfârșitul săptămânii termometrele vor urca la 50 de grade Celsius, anunță ANM.

Timpul se încălzește brusc în perioada următoare. Începând de joi, în majoritatea regiunilor țării, temperaturile vor fi de 40 şi 50 de grade Celsius, mult peste normalul zonei temperat-continentale în care se situează România.

„Începând de joi vom avea temperaturi ridicate, de peste 30 grade Celsius, în majoritatea regiunilor din ţara. În Bucureşti, joi vor fi 31 de grade la umbră, 40 de grade la soare", a declarat meteorologul Gabriela Băncilă pentru Mediafax.

De vineri se instalează canicula în toată România.

„Temperatura resimţită în Sudul ţării, la nivelul solului, în Bucureşti, va fi de 42 de grade la umbră şi de 45, chiar 50 de grade Celsius la soare, în mijlocul zilei, când se încinge şi asfaltul. Valul acesta de căldură vine dinspre nordul Africii", a mai precizat Gabriela Băncilă.

Temperaturi de până la 35 de grade Celsius sunt așteptate, către acest sfârșit de săptămână, și pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0