Se face al doilea transplant de cap din istoria medicinii

© iflscience.comMedici
Medici - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul chirurg chinez Ren Xiaoping a declarat într-un interviu că intenţionează să efectueze o operaţie de transplant de cap extrem de complicată. Momentan, medicul pregăteşte echipa cu care va efectua operaţia.

BUCUREŞTI, 15 iunie — Sputnik. Primul doctor care a efectuat un transplant de cap a fost chirurgul Italian Sergio Canavero, potrivit iflscience.com

Лекарства Medicamente - Sputnik Moldova
Tratamentul naturist - alternativa medicamentelor scumpe

Lumea ştiinţifică a fost surprinsă anul trecut după ce chirurgul italian Sergio Canavero a susţinut că ar fi efectuat primul transplant de cap uman din istoria medicinii. Un alt chirurg, de data asta chinez, Ren Xiaoping a povestit într-un interviu că pregăteşte o echipă pentru a efectua operaţia extrem de dificilă şi controversată care va avea loc curând.

Prima etapă a operaţiei presupune secţionarea a două capete de corpurile lor şi apoi conectarea vaselor de sânge ale organismului donatorului decedat şi capul destinatarului. Medicii vor insera o placă de metal pentru a stabiliza gâtul şi apoi înmuierea terminaţiilor nervoase ale măduvei spinării într-o substanţă care va încuraja conectarea ei cu capul.

Medicul Ren este poreclit "Dr. Frankenstein" după ce a pretins că a efectuat un transplant de cap la o maimuţă, aceasta reuşind să supravieţuiască 20 de ore înainte de a fi eutanasiată din motive etice.

"Sistemul chinez nu este transparent în nici un fel. Eu nu am încredere în deliberarea chineză despre bioetică sau politică. Se adaugă doze sănătoase de politică, mândrie naţională şi antreprenoriat şi este greu de înţeles ce se întâmplă acolo", a scris şeful de etică medicală de la NYU Langone Medical Center, Arthur Caplan, într-un articol pentru Forbes.

În China, mai mulţi oameni s-au oferit voluntari pentru transplantul de cap. Wang Huanming, o femeie în vârstă de 62 de ani care a rămas paralizată de la gât în jos în urmă cu şase ani, déjà s-a înscris pe lista doctorului Ren pentru operaţie.

Fluxul de știri
0