Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kievul a anunțat Bucureștiul că ar vrea să adere la brigada militară ”balcanică”

© Sputnik / Давид Хизанишвили / Accesați arhiva multimediaУчения НАТО Cooperative Longbow
Учения НАТО Cooperative Longbow - Sputnik Moldova
Abonare
La ora actuală, din această structură fac parte militari români și bulgari, dar în timpul apropiat ea ar putea fi constituită din trei componente, cum este de exemplu LITPOLUKRBRIG.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. În cadrul întrevederii cu ministrul Apărării Naționale al României, Mihnea Ioan Motoc, omologul ucrainean al acestuia, Stepan Poltorak, a menționat că Kievul își dorește să participe la brigada româno-bulgară, informează RIA Novosti, care citează serviciul de presă al autorității centrale de apărare din Ucraina.

”Avem experiență de participare în cadrul structurilor militare multinaționale, în special fiind vorba despre brigada LITPOLUKRBRIG. Sunt convins că acesta ar fi un nou pas spre consolidarea securității în regiune”, a spus Poltorak.

НАТО - Sputnik Moldova
Expert militar rus: NATO planifică să atace Rusia de la Deveselu

Oficialul ucrainean i-a mulțumit colegului său român pentru ajutorul oferit în vederea reabilitării medicale a militarilor ucraineni, care au avut de suferit în timpul confruntărilor armate din regiunea Donbas.

Brigada LITPOLUKRBRIG, despre care a vorbit oficialul de la Kiev, a fost creată în septembrie 2015 în baza uni acord semnat de Ucraina, Polonia și Lituania. Această structură militară comună a fost constituită pentru a lua parte la eforturile internaționale sub egida ONU și UE, în scopul asigurării păcii, consolidării cooperării militare în regiune și punerea bazei pentru formarea unui grup de luptă al Uniunii Europene.

Fluxul de știri
0