STAŢIUNE EXOTICĂ: primul sat plutitor pe Dunăre din România

© businessmagazin.roSat plutitor
Sat plutitor - Sputnik Moldova
Abonare
Judeţul Caraş-Severin înregistrează o nouă premieră - prima staţiune lacustră din România prevede amenajarea în localitatea Berzasca a 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, legate între ele prin pontoane.

BUCUREŞŢI, 14 iunie — Sputnik. Satul plutitor de la Berzeasca va fi unic în România, amplasarea lui pe Clisura Dunării oferindu-i un aspect exotic.

Piscine, restaurante, alei de promenadă, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere şi un port turistic vor fi câteva dintre atracţiile noului sat plutitor pe Dunăre, transmite radioresita.ro.

Proiectului intitulat "Dreptul la Dunăre" se ridică la o valoare de 1.800.000 lei şi este format din 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării. O căsută pe apă are 32 de metri.

Marius Liudimirescu are 42 de ani şi a învăţat în Germania secretul unor astfel de construcţii. E inginer-constructor şi a declarat că durabilitatea unui astfel de sat stă în pilonii de metal şi structurile de lemn.

Anul acesta vor fi terminate primele 15 locuinţe, o piscină pentru adulți şi una pentru copii, iar de anul viitor turiştii vor putea petrece în Clisura Dunării o vacanţă de neuitat.

Fluxul de știri
0