Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Potop la Ceadâr-Lunga: maşini luate de apă și case inundate

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii centrului raional au filmat consecințele ploii torențiale care s-a abătut asupra orașului în noaptea de luni spre marți, postând imagini video pe rețelele de socializare.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. O ploaie extrem de puternică a căzut peste orașului noaptea trecută. Precipitațiile au început seara și s-au intensificat noaptea. Potrivit meteorologilor, în doar două ore volumul lor a constituit aproximativ 69 de mm, ceea ce se apropie de norma lunară.

Din imaginile postate de martori se poate vedea cum străzile orașului s-au transformat în râuri, iar lacul a ieșit din maluri. Scaunele și gardurile au fost acoperite, parțial sau total, de apă, iar automobilele înaintau cu greu.

Anterior, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI al RM a transmis că în urma stihiei au fost inundate 52 de gospodării private din Ceadâr-Lunga, între care 16 case de locuit de pe 12 străzi din oraș. Nivelul apei în unele dintre ele a depășit un metru. În cinci clădiri s-au prăbușit pereții.

Din casele inundate au fost evacuate 21 de persoane, inclusiv patru copii.

Fluxul de știri
0