Dr. Călin Georgescu va fi viitorul prim-ministru

© i.ytimg.comCălin Georgescu
Călin Georgescu - Sputnik Moldova
Abonare
Arhicunoscut şi apreciat în afara țării, susținut pe plan internațional să fie primul-ministru al României, profesorul Georgescu se lovește însă de cozile de topor de la București care i-au adus pe români în ultimul grad de decadență și subdezvoltare.

Editorial de Ilie Catrinoiu

Mi-a atras atenția interviul cu Dr. Călin Georgescu din Adevărul Live de săptămâna trecută.

În 2010 am auzit prima dată de expertul român în dezvoltare, apoi i-am citit cărțile și i-am urmărit conferințele pe care le ține prin țară. Dr. Călin Georgescu este absolvent al Facultății de Îmbunătățiri Funciare a Institutului de Agronomie din București și doctor în Pedologie. Are o specializare de 2 ani în Strategii de Dezvoltare şi Mediu, în Marea Britanie; între 2012 şi 2015, timp de 3 ani, a fost președintele Clubului de la Roma, iar din februarie 2016 este director executiv al Institutului Global pentru Indexul Sustenabilității, un hub academic inaugurat la Forumul Economic de la Davos care reunește profesori universitari şi cercetători din cele mai mari universități ale lumii.

Ilie Catrinoiu - Sputnik Moldova
Cea mai dezvoltată țară din lume nu e liberală: Noua Zeelandă

Prestigiosul Institut creat sub egida ONU are misiunea de a schimba bursa la nivel planetar dinspre actualul model al capitalismului speculativ-extractiv (sau al socialismului pentru bogați), model aflat în colaps, spre noul model bioeconomic de după colaps. Ce mai face acest Institut? Oferă soluții și consiliere guvernelor lumii, prin experții pe care îi are, pentru a trece pașnic, fără şocuri sociale şi fără pierderi imense, la noul model bioeconomic.

Spus mai pe-nțelesul tuturor, Dr. Călin Georgescu este, acum la începutul mileniului III, cel mai mare expert în dezvoltare din toți câți există în lume. Doctorul Georgescu asta știe să facă: să elaboreze strategii de dezvoltare şi să creeze nivel de trai ridicat în orice țară a lumii, indiferent de poziția geografică şi de resursele naturale pe care le are. Conferințele dumnealui arată în același timp o personalitate cu o cultură bine structurată şi un diplomat de talie mondială cum probabil România nu a mai avut în ultimul secol. Cunoscător în amănunt al doctrinelor politice şi economice, dar şi extrem de informat în privinţa trendurilor geopolitice, doctorul Georgescu, fără îndoială un strateg absolut, știe mai bine decât oricine încotro se îndreaptă lumea şi dacă România are sau nu viitor.

Constantin Cojocaru - Sputnik Moldova
România este în proprietatea oligarhiei transnaționale

În consecință, românul ajuns director executiv al Institutului Global pentru Indexul Sustenabilităţii nu a stat degeaba şi a elaborat un proiect de ţară pentru România. Proiectul se numeşte "Revoluţia sustenabilităţii: Hrană, Apă, Energie". Publicul interesat poate citi acest proiect în cartea "Cumpăna României", editura Logos, 2014. Unde poate să ajungă România dacă acest proiect este implementat? În primele 5 ţări cu cel mai ridicat standard de viaţă din lume.

Românismul cultural şi economic al proiectului de ţară desigur că pune în practică marile teme ale celor doi titani ai culturii universale: Mircea Eliade şi Emil Cioran. Regăsim în revoluţionarismul domnului Georgescu acel caracter centauric al culturii române teoretizat de Mircea Eliade pe axa Eminescu — Pârvan — Iorga, pe de o parte, iar pe de altă parte regăsim vizionarismul bizantin-revioluţionar al lui Emil Cioran pentru estul Europei. Rusia şi România, sau estul european în general, nu şi-au creat, spre deosebire de Apus, propriile revoluţii organice de-a lungul istoriei. Fiind popoare stătute sub vitregia timpului, Cioran argumenta în "Istorie şi utopie" că inevitabil ruşii şi românii vor cunoaşte explozia organică a fenomenului revoluţionar, misiune istorică ce va influenţa decisiv destinul umanităţii. Cunoscând extrem de bine fenomenul istoric al popoarelor, cultura şi istoria Rusiei şi al întregului est şi vest European, Cioran a intuit cu o precizie uluitoare misiunea revoluţionar-istorică pe care Rusia şi România le au de îndeplinit.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Guvernul Cioloş are zilele numărate. Din America i se trage

Nu este cazul să intrăm acum în amănunt, însă ceea ce trebuie spus este că aceste două coordonate spirituale, caracterul centauric al culturii române (Eliade) şi misiunea istorică a Rusiei şi a României de a revoluţiona civilizaţia umană (Cioran), şi-au găsit trup în Dr. Călin Georgescu.

Arhicunoscut şi apreciat în afara ţării, susţinut pe plan internaţional să fie primul-ministru al României, profesorul Georgescu se loveşte însă de cozile de topor de la Bucureşti care i-au adus pe români în ultimul grad de decadenţă şi subdezvoltare. Crima organizată transfrontalieră conlucrează într-o intimitate obscenă, pe faţă, fără perdea, cu toate instituţiile statului român încât statul nu mai e stat, omul nu mai e om, educaţia nu mai e educaţie. În România nu există corupţie, ci terorism financiar. BNR, unele centrale din SRI, Parlamentul, DNA, guvernul, partidele politice, presa, ONG-urile şi "intelectualii" lui George Soros sunt, pe trupul ţării, tot atâtea bube canceroase cât nisipul mării.

Nu credem însă că asasinii naţiunii române se vor da de bunăvoie la o parte şi vor recunoaşte autoritatea şi expertiza doctorului Georgescu, preferând să salveze România în ultimul ceas; aflaţi în miezul catastrofei româneşti, ei înşişi autorii şi instigatorii linşajului asupra poporului român, vor sta în centrul atenţiei preferând să ducă ţara în război civil, doar or scăpa cumva în acest fel dacă mai întâi scapă ei de România…

Ilie Catrinoiu este critic social şi membru fondator al Ligii Distributiste Române Ion Mihalache; el scrie despre politică, economie şi cultură dintr-o perspectivă creştină şi transdisciplinară.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu opinia Redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0