La Lyon, Toulouse și Lille este interzis alcoolul în timpul meciurilor EURO-2016

© AFP 2024 / PHILIPPE HUGUEN Чемпионат Европы по футболу во Франции
Чемпионат Европы по футболу во Франции - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipale din Lyon, Toulouse și Lille au adoptat o decizie cu privire la interzicerea vânzării băuturilor alcoolice în zilele în care au loc meciurile Campionatului EURO-2016, motivând această hotărâre prin ciocnirile tot mai dese dintre fani, localnici și poliție.

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Autoritățile municipale din Lyon, Toulouse și Lille au adoptat decizia cu privire la interzicerea sau limitarea vânzării băuturilor alcoolice în timpul meciurilor din cadrul Campionatului EURO-2016 la fotbal care se desfășoară în Franța, transmite R-Sport cu referire la AFP.

Potrivit datelor agenției, autoritățile municipale din Lyon și Toulouse au adoptat decizia de a interzice vânzarea băuturilor alcoolice în zilele în care se desfășoară meciurile EURO-2016, iar administrația departamentului Nord a anunţat restricționarea parțială a comercializării băuturilor alcoolice în ajunul meciului de miercuri, 15 iulie, din orașul Lille, în care vor juca selecționatele Rusiei și Slovaciei.

Футбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Англия - Россия - Sputnik Moldova
Sport
Euro 2016: britanicii cu moralul la pământ, după meciul cu rușii

Anterior, ministrul Afacerilor Interne al Franței, Bernard Cazeneuve, a cerut să fie introduse „sancțiuni drastice" împotriva selecționatelor Rusiei și Angliei după dezordinile declanșate de fani în Marsilia. Totodată, ministrul a anunţat despre necesitatea interzicerii vânzării, consumului și transportării băuturilor alcoolice în orașele în care se desfășoară Campionatul EURO-2016, în ziua meciurilor.

Zilele trecute, în Portul Vechi din Marsilia au izbucnit ciocniri între microbiștii englezi și ruși, populația locală și polițiști. În urma altercațiilor de sâmbătă au fost rănite 31 de persoane.

Meciul din primul tur al grupei B disputat între Rusia și Anglia la Marsilia pe stadionul „Vélodrome" s-a încheiat cu egalitate (1:1). La sfârșitul meciului, circa 30 de fani ruși, rupând rândurile stewazilor, au năvălit în sectorul fanilor englezi cu intenția de a le sfâșia drapelele. Aceştia au atacat câțiva britanici, aruncând totodată cu diferite obiecte în suporteri. Duminică, UEFA a amenințat selecționatele Angliei și Rusiei că le va elimina din competițiile EURO-2016 în cazul în care dezordinile se vor repeta.

Fluxul de știri
0