FOX NEWS: Omar Mateen, teroristul din Orlando, a fost instruit de CIA

© AP Photo / Phelan M. EbenhackПолиция и родственники на месте стрельбы в ночном клубе в Орландо,штат Флорида
Полиция и родственники на месте стрельбы в ночном клубе в Орландо,штат Флорида - Sputnik Moldova
Abonare
Omar Mateen a fost un adept al lui Marcus Dwayne Robertson, un fost pușcaș marin şi bodyguard al lui Omar Abdul-Rahman, supranumit „Blind Sheikh", potrivit rapoartelor de știri.

BUCUREŞTI, 13 iunie — Sputnik. În ciuda avertismentelor date de procurori, fostul puşcaş marin Marcus Dwayne Robertson a fost eliberat din închisoare anul trecut, scrie Fox News.

Se întâmplă în Statele Unite ale Americii: islamişti radicali racolaţi şi antrenaţi de CIA în anii 1980 sunt transformaţi în terorişti, eliberaţi din închisori pentru ca apoi să execute atentate.

„Trăgătorul care a ucis cel puțin 50 de persoane într-un club de noapte din Florida duminică dimineaţa a fost adeptul unui mafiot devenit jefuitor de bănci, Marcus Dwayne Robertson, care a fost eliberat din închisoare anul trecut, în ciuda avertismentelor din partea procurorilor că el ar recruta oameni care să efectueze acte violente", au declarat surse pentru FoxNews.

La rândul lui, Marcus Dwayne Robertson a fost puşcaş marin în armata Statelor Unite ale Americii şi bodyguard al lui Omar Abdul-Rahman, liderul spiritual al Mujaheddinilor din Afganistan în anii 1980. Robertson a lucrat şi ca informator FBI timp de 15 ani, apoi a fost arestat, închis și acuzat de posesia unei arme de foc de către un infractor condamnat în 2011.

În 1980, Abdul-Rahman "a colaborat cu SUA și cu oficiali ai serviciilor secrete pakistaneze, care au orchestrat războiul afgan". Șaizeci şi ceva de ofițeri ai CIA şi ai Forțelor Speciale staţionate acolo l-au considerat un "atu valoros", conform uneia dintre surse, și au trecut cu vederea mesajul său anti-occidental și incitarea la război sfânt pentru că l-au dorit să ajute la unificarea grupurilor Mujaheddine", scria The Atlantic Monthly în mai 1996.

Очевидцы массовой стрельбы в ночном клубе в городе Орландо (штат Флорида, США) - Sputnik Moldova
Tragedia din Orlando: în presă au apărut supoziţii privind motivul crimei

După ce mentorul lui Osama bin Laden, Abdullah Azzam, a fost asasinat în 1989, CIA a colaborat strâns cu Abdul — Rahman. CIA l-a adus în Statele Unite în numeroase ocazii, în ciuda faptului că figura pe lista de supraveghere a terorismului. El a fost, de asemenea, plătit de CIA pentru a vizita Londra, unde a radicalizat musulmani și i-a recrutat pentru războiul împotriva sovieticilor în Afganistan (vezi Sean O'Neill, The Suicide Factory, Abu Hamza and the Finsbury Park Mosquea). În New York, potrivit unui "oficial egiptean rang foarte înalt", Abdul-Rahman a continuat să lucreze cu CIA.

Abdul — Rahman a fost implicat în asasinarea rabinului sionist Meir Kahane, dar CIA a blocat ancheta începută împotriva teroristului. „Nu a fost un accident că Sheikhul a primit viză și că el este încă în țară. El e aici, sub steagul securităţii naționale, al Departamentului de Stat, al NSA și al CIA", declara un agent FBI pe 30 martie 1994, potrivit Voice Village.

CIA avea să blocheze şi investigațiile privind implicarea lui Abdul — Rahman în complotul din 1993 al detonării WTC. El a fost în cele din urmă arestat și acuzat mai târziu. Însă un document intern al CIA a concluzionat că agenția este "parțial vinovată" pentru atentatul din 1993 de la World Trade Center, deoarece i-a sprijinit pe unii dintre teroriști, scria pe 24 ianuarie 1994 The Boston Herald.

Marcus Dwayne Robertson, mentorul lui Omar Mateen, devenise între timp membru al mafiei din New York şi lucra în paralel pentru CIA.

"În timp ce această afirmație poate părea fantezistă, un memoriu de condamnare emis de avocații săi la sfârșitul lunii aprilie afirmă că guvernul a confirmat o serie de reclamații în privința lui Robertson în ceea ce privește activitățile clandestine din trecut desfășurate în numele guvernului", scrie Murtaza Hussain pentru Intercept.

Robertson, care a lucrat ca informator FBI timp de 15 ani, a fost arestat, închis și acuzat de posesia unei arme de foc de către un infractor condamnat în 2011.

Bill Warner, detectiv particular în Sarasota şi activist anti-musulman, l-a urmărit pe Marcus Robertson din 2009. El susține că, în plus față de cele mai recente infracțiuni, Robertson are legături cu Al- Qaeda de mai bine de 20 de ani, cu mult timp înainte de atacurile de WTC din 1993 și cu mult timp înainte de a-l cunoaște pe Omar Abdel-Rahman, al cărui grup extremist este acuzat pentru bombardarea World Trade Center din 1993, scria Fox News în martie anul trecut.

Fluxul de știri
0