Avertizare ANM: COD PORTOCALIU de inundații în 17 județe și CANICULĂ

© Photo : DSEcort
cort - Sputnik Moldova
Abonare
Avertizarea este valabilă pentru perioada de timp 13 iunie, ora 18:00 - 14 iunie, ora 14:00

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de inundații, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare, valabilă până marți după-amiază în mai multe bazine hidrografice, situate pe raza a 17 județe din vestul, sud-vestul, sudul și sud-estul României, transmite ANM.

Avertizarea este valabilă pentru perioada de timp 13 iunie, ora 18:00 — 14 iunie, ora 14:00

Râurile și județele vizate sunt următoarele: Crișul Negru superior și afluenți (județul Bihor), Crișul Alb amonte Gurahonț și afluenți (județele Hunedoara și Arad), afluenții Mureșului inferior (județele Hunedoara și Arad), afluenții Timișului superior și mijlociu (județele Caraș-Severin și Timiș), Bârzava — amonte Gătaia, Caraș (județul Caraș-Severin), Gilort superior și afluenții Jiului din județele Hunedoara și Gorj, afluenții Oltului din județele Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Gorj, Dolj și Olt, Vedea-bazin superior și afluenții mici din județele Argeș, Olt și Teleorman, Prahova superioară, Teleajen (județul Prahova), afluenții Buzăului din județul Buzău și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

În unele bazine hidrografice din zona de munte aferente județelor Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Hunedoara și Sibiu, se pot produce fenomenele cu intensitate și probabilitate mai mare în intervalul 13 iunie, ora 21:00 — 14 iunie, ora 9:00.

De asemenea, în perioada 13-26 iunie se așteaptă o încălzire a vremii în aproape toată țara. Se așteaptă condiții de caniculă cu valori ce vor atinge chiar și 34 — 35 de grade Celsius în Crișana și Oltenia, transmite ANM.

Fluxul de știri
0