Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Bătaie între suporterii echipelor de fotbal ale Rusiei şi Angliei (VIDEO)

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaФутбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Англия - Россия
Футбол. Чемпионат Европы - 2016. Матч Англия - Россия - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalistul sportiv britanic Simon Rowntree a scris pe pagina sa de Twitter că suporterii englezi au provocat sectorul rus cu scandări jignitoare despre Rusia, Vladimir Putin şi Maria Şarapova.

 

CHIŞINĂU, 12 iun — Sputnik. Mai multe înregistrări video cu ciocniri violente între fanaţii selecţionatelor de fotbal ale Rusiei şi Angliei au ajuns pe reţelele de socializare, scrie RIA Novosti.

Dezordinile din Marseille au început cu mult timp înainte de meciul din 11 iunie, însă în ultimele minute ale disputei sportive, atunci când ruşii au egalat scorul după ce încasase un gol în a doua repriză, situaţia a ieşit de sub control: suporterii ruşi au aprins două rachete de semnalizare şi au împuşcat de două ori cu ele.

După aceasta, câteva zeci de fanaţi au spart cordonul de protecţie şi s-au năpustit asupra tribunelor englezilor.

Jurnalistul sportiv britanic Simon Rowntree a scris pe pagina sa de Twitter că suporterii englezi au provocat sectorul rus cu scandări jignitoare despre Rusia, Vladimir Putin şi Maria Şarapova.

Potrivit colegului său Martin MacIntyre, unul dintre fanaţii englezi a profanat drapelul Rusiei.

Mai târziu, conturile ambilor jurnalişti au fost şterse de pe reţelele de socializare.

Situaţia a fost comentată deja de preşedintele Uniunii Ruse de Fotbal(URF), Vitalii Mutco. Potrivit lui, suporterii ruşi s-au comportat incorect, iar URF va fi, cel mai probabil, amendată de UEFA.

El a mai dat asigurări că URF „va identifica şi îi va pedepsi" pe toţi suporterii ruşi care au participat la dezordinile de la meci.

Poliţia, care a încercat să calmeze spiritele, a utilizat gaze lacrimogene, dar şi bastoane şi puşti cu apă.

Potrivit ultimelor informaţii, în rezultatul ciocnirilor au avut de suferit 35 de persoane. Patru dintre acestea sunt în stare gravă. 

Fluxul de știri
0