Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova îşi împărtăşeşte experienţa privind reducerea pierderilor de energie

© Sputnik / В. Седачев / Accesați arhiva multimediaInstalarea rețelelor electrice
Instalarea rețelelor electrice - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile Republicii Moldova implementează un proiect amplu privind modernizarea sistemului energetic național, asigurarea securității energetice a țării, inclusiv prin diversificarea surselor de asigurare cu energie electrică prin conectarea la piața comunitară.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. În cadrul reuniunii Comitetului electroenergetic al țărilor din CSI, care are loc vineri în capitala Tadjikistanului, Dushanbe, reprezentanții Chișinăului le-au împărtăşit reprezentanților guvernelor din Comunitatea Statelor Independente experiența țării noastre în problema reducerii pierderilor de energie în rețeaua de transport a sistemului energetic.

Линия электропередач - Sputnik Moldova
De ce diminuare tarifului la electricitate nu trebuie să fie un motiv de bucurie

Serviciul de presă al Ministerului Economiei precizează că la acest eveniment din partea Republicii Moldova participă viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, și directorul ÎS Moldelectrica, Ghenadii Dimov.

În cadrul întrunirii, Valeriu Triboi a menţionat că la moment autoritățile Republicii Moldova implementează un proiect amplu privind modernizarea sistemului energetic național, asigurarea securității energetice a țării, inclusiv prin diversificarea surselor de asigurare cu energie electrică prin conectarea la piața comunitară.

”Participanții la reuniune au discutat diferite aspecte ale cooperării în domeniul energetic, inclusiv despre pregătirea profesională a cadrelor, pregătirea sistemelor energetice ale statelor Comunității pentru exploatarea în perioada rece a anului și ajutorul reciproc în cazul unor situații excepționale, soluționarea problemelor de mediu, etc”, notează sursa.

În marja acestei reuniuni, Valeriu Triboi are planificate un șir de discuții bilaterale cu colegii din alte state, în cadrul cărora urmează a fi abordate aspectele colaborării în domeniul electroenergetic.

Fluxul de știri
0