Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezastru în România: TIR încărcat cu butelii de gaz a explodat la Buzău (video)

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВзрыв, Explozie
Взрыв, Explozie - Sputnik Moldova
Abonare
Recipientele încărcate cu gaz au explodat rând pe rând într-un camion aflat în Mihăilești, pe DN2/E85. Drumul a fost închis, transmite presa din România, care face referire la autorități.

CHIȘINĂU, 10 iunie — Sputnik. Populația a fost evacuată pe o rază de 500 de metri, a declarat Raed Arafat, Secretar de Stat, Coordonator al Departamentului de Situaţii de Urgenţă al Ministerul Afacerilor Interne din România.

Incendiul a pornit de la pneurile din spate ale tirului, iar ulterior focul s-a extins și la butelii. Zona este izolată şi, din cauza pericolului unei explozii de mari proporții, pompierii nu se pot apropia de tir pentru a încerca să lichideze incendiul, conform B1 TV.

„Inițial, a început de la roți, din ce am înțeles. Important este că ISU a acționat la evacuarea populației pe o rază de 500 de metri ca să nu fie un pericol, în cauza unei explozii mai mari", a explicat Raed Arafat.

Explozie București - Sputnik Moldova
Explozie la București. Celulă de criză la Ministerul Sănătății

La moment, autorităţile ţin situaţia sub control şi nu există victime. Poliția a ajuns la locul accidentului și drumul a fost închis. Circulația rutieră pe E85 este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti.

Autoritățile au anunțat ulterior că șase autospeciale intervin pentru stingerea incendiului la tirul încărcat cu 800 de butelii.

"La momentul ajungerii echipajelor, incendiul se manifesta la încărcătură. Întrucât pericolul era extrem de mare iar buteliile explodau, pompierii au intervenit de la distanță, cu tunurile din dotare. Nu ne-am apropiat ca să nu punem în pericol viața salvatorilor" a declarat George Crețu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Fluxul de știri
0