Un tir cu 800 de butelii a explodat pe E85, în jud. Buzău. Drum închis (VIDEO)

© Sputnik / Константин ЧалабовExplozie
Explozie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Recipientele încărcate cu gaz explodează rând pe rând într-un camion aflat în Mihăilești, pe DN2/E85. Drumul a fost închis, transmite B1 TV.

BUCUREŞTI, 10 iunie — Sputnik. Populația a fost evacuată pe o rază de 500 de metri, a declarat Raed Arafat, Secretar de Stat, Coordonator al Departamentului de Situaţii de Urgenţă al Ministerul Afacerilor Interne din România.

Incendiul a pornit de la pneurile din spate ale tirului și ulterior focul s-a extins și la butelii. Zona este izolată şi, din cauza pericolului unei explozii de mari proporții, pompierii nu se pot apropia de tir pentru a încerca să lichideze incendiul, conform B1 TV.

„Inițial, a început de la roți, din ce am înțeles. Important este că ISU a acționat la evacuarea populației pe o rază de 500 de metri ca să nu fie un pericol, în cauza unei explozii mai mari", a explicat Raed Arafat.

Momentan situația este sub control şi nu există victime. Poliția a ajuns la locul accidentului și drumul a fost închis. Circulația rutieră pe E85 este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti.

UPDATE (11:42): Potrivit ISU Buzău, șase autospeciale intervin pentru stingerea incendiului la tirul încărcat cu 800 de butelii.

"La momentul ajungerii echipajelor, incendiul se manifesta la încărcătură. Întrucât pericolul era extrem de mare iar buteliile explodau, pompierii au intervenit de la distanță, cu tunurile din dotare. Nu ne-am apropiat ca să nu punem în pericol viața salvatorilor" a declarat George Crețu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Fluxul de știri
0