Se așteaptă un declin al piețelor bursiere globale. Soros investește în aur

© Fotolia / Ded Pixto Золото
Золото - Sputnik Moldova
Abonare
Multimiliardarul și finanțistul George Soros, a revenit la tranzacții și a făcut recent investiții mari în aur, anticipând un declin pe piețele bursiere globale.

CHIȘINĂU, 10 iun — Sputnik. După o perioadă lungă de absență, consacrată în mod esențial filantropiei, George Soros a început să speculeze. Potrivit Wall Street Journal, fondul Soros Fund Management, care administrează active de 30 de miliarde de dolari în numele lui Soros și a familiei sale, a vândut titluri de valoare și a cumpăra aur și acțiuni la mine de aur, anticipând un declin pe unele piețe, scrie Sputnik France.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Guvernul Cioloş are zilele numărate. Din America i se trage

WSJ subliniază faptul că în ultimul timp omul care a spart Banca Angliei s-a îndepărtat de afaceri și a fost preocupat în principal cu filantropia.

New York Times amintește că George Soros și susținătorii săi, printre care oameni de afaceri liberali, au decis să aloce 15 milioane de dolari (13.1 mil euro) pentru a o sprijini pe Hillary Clinton și Partidul Democrat din SUA.

WSJ menționează că el participă de mai multe luni la deciziile de investiții ale fondurilor sale, fiind pesimist cu privire la perspectivele economice actuale. Ea a nu exclude probabilitatea unui colaps al UE, ca urmare a crizei migrației, situației din Grecia și posibila ieșire a Marii Britanii.

În anul 2007, îngrijorat de situația de pe piața imobiliară din SUA, el a fost implicat personal, pentru ultima oară, în gestionarea fondurilor sale. Deciziile adoptate la acel moment i-a adus peste un miliard de dolari (880 milioane euro), doi ani mai târziu.

Fluxul de știri
0