Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Doi palestinieni au comis un atentat terorist la Tel-AVIV

Abonare
Poliţiştii din Tel-Aviv au izolat locul unde s-a produs atentatul care a luat viaţa a patru persoane. Doi palestinieni au deschis focul în preajma pieţei orăşeneşti din cartierul Sarona. Atacatorii au fost reţinuţi, unul fiind rănit.

Incidentul a avut loc miercuri seara. Potrivit martorilor oculari, citaţi de mediile de informare din Israel, palestinienii îmbrăcaţi în costume negre şi la cravată au intrat în restaurantul situat în piaţă, au comandat desertul, după care au deschis focul. Camerele de securitate au înregistrat imagini cu clienţii care încearcă să fugă şi poliţistul ce urmăreşte un atacator şi trage din pistol în direcţia acestuia. În urma atentatului au murit patru persoane.

Poliţia din Tel-Aviv nu a făcut publice deocamdată numele criminalilor. Totodată, în presa locală au apărut informaţii că cei doi atacatori ar fi veri, şi sunt din oraşul Hebron, de pe malul vestic al râului Iordan.

Mişcarea islamistă HAMAS, care deţine puterea în sectorul Gaza şi este în opoziţie faţă de autorităţile de pe malul vestic, a calificat atacul care s-a produs la începutul lunii sfinte Ramadan derept o „operaţiune eroică", însă nu şi l-a revendicat.

Fluxul de știri
0